Alexandriet

De edelsteen Alexandriet is een steen van blijdschap, van wijsheid en energie van het hart. Hij stimuleert je om overvloed te zien op alle niveaus, Je kunt er rijkdom mee aantrekken en je hartenwensen en dromen mee manifesteren. Alexandriet is een heilzame steen en wordt tot vandaag de dag gezien als gelukssteen.

 • Sterrenbeeld: 
  Schorpioen (24 oktober tot 22 november) 
 • Kleur: 
  Groen, rood
 • Maand:
  Oktober en november
 • Chakra:
  Hartchakra (4e) - Anahata, Derde oogchakra (6e) - Ajna, Kruinchakra (7e) - Sahasrara
  kruinchakra (7e)

Werking van Alexandriet

Klachten verminderen met Alexandriet:
De edelsteen Alexandriet helpt bij het loslaten van angsten, loslaten van negatieve gevoelens, nierklachten, klachten t.a.v. zenuwstelsel, helpt tegen verdriet of zelfmedelijden. 

Eigenschappen bevorderen met Alexandriet:
De edelsteen Alexandriet zorgt voor innerlijke liefde, vrolijkheid, geluksgevoel, geheugen, brengt evenwicht in hersenfuncties, communicatie, persoonlijke groei, delen van kennis, terug halen van informatie uit vorige levens, vreugde, het ontvangen van liefde, anahatahelpt je om op  je intuïtieve gevoel te vertrouwen, helpt je om in je eigen kracht te komen staan.

Toepassing van Alexandriet: 
De edelsteen Alexandriet kan gedragen worden op de huid, om te ontspannen bij healing, goed in te zetten wanneer je een operatie of andere lichamelijke ingreep moet ondergaan.

Helende kracht en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen
De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

 • Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium. 
 • Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
 • Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium. 

De overgrote meerderheid van de ruim vierduizend bekende mineralen worden gevormd uit de verbindingen van deze groep elementen. Elk ontstane mineraal heeft zijn kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn van groot belang voor de helende en geneeskrachtige werking op ons lichaam, onze ziel, ons verstand en onze geest. (bron: Michael Gienger)

Disclaimer: 
Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm 
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

         
Artikel toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijking.

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. 

Ontwerp door Sterkmerk © 2021