Dolomiet

Dolomiet is een steen die kalmte geeft en gevoel van veiligheid (bij kinderen), zorgt voor gecenterd-zijn en brengt je weer in evenwicht. Dolomiet stimuleert het hartcentrum en helpt je om mededogen, liefde en waardering te ervaren. Tevens is het een helende steen bij fysieke vergiftigingsverschijnselen en ziekte. Je kunt er baat bij hebben, wanneer je wenst af te vallen, om deze steen bij je te dragen. Hij reguleert de stofwisseling en eetlust. Dolomiet kalmeert het zenuwstelsel en verminderd stress gevoelens. 

 • Sterrenbeeld: 
  Dolomiet is niet gerelateerd aan een sterrenbeeld
 • kleur: 
  Wit, grijs, groenig, bruinig en rozig, zalmkleur
 • Maand: 
  Dolomiet is niet gerelateerd aan een maand
 • Chakra:
  Alle chakra-s
  alle chakra-s

Werking van Dolomiet

Klachten verminderen met Dolomiet:
Het mineraal Dolomiet is werkt goed tegen angst en woede, goed tegen stress en hoofdpijn, helpt tegen trombose, vermindert dichtslibben van bloedvaten, verzacht spierpijn, en heling van de botten, helpt je bij het overwinnen van schadelijke gewoontes zoals eet, seks of drugsverslaving, bij kinderen goed te gebruiken tegen nachtmerries en driftbuien. 

Eigenschappen bevorderen met Dolomiet: 
Het mineraal Dolomiet is goed voor het bloed en heeft een zuiverende en ontgiftende werking op de lever, Reguleert spijsvertering en stofwisseling, geeft evenwicht, kalmte en stabiliteit.

Toepassing van Dolomiet:
Het mineraal Dolomiet kan goed gebruikt worden bij meditatie, vooral als de ego een groot obstakel is. Goed om in de buurt te hebben van kinderen., dolomiet geeft namelijk een sfeer van kalmte en veiligheid. 

Dolomiet harmoniseert met:
Het mineraal Dolomiet harmoniseert met  vrijwel elk ander soort steen hoewel hij een matigende invloed heeft. Goed is om dolomiet pas later in de behandeling in te zetten wanneer je bij de fase van aarding bent. 

Helende kracht en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen

De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

 • Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium. 
 • Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
 • Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium. 

De overgrote meerderheid van de ruim vierduizend bekende mineralen worden gevormd uit de verbindingen van deze groep elementen. Elk ontstane mineraal heeft zijn kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn van groot belang voor de helende en geneeskrachtige werking op ons lichaam, onze ziel, ons verstand en onze geest. (bron: Michael Gienger)

Disclaimer: 
Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm 
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!
Artikel toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijking.

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. 

Ontwerp door Sterkmerk © 2021