Gem silica

Het mineraal Gem silica is een combinatie van chrysocolla met chalcedoon kristallen. De werking van beide stenen worden hier gecombineerd en versterken elkaar.  Hij geeft je balans en zelfvertrouwen. Gem silica heeft een positieve werking op de communicatie. Hij werkt zowel activerend als kalmerend, het is maar net wat je nodig hebt. Gem silica brengt vrolijkheid en optimisme en werkt stress verlagend. 

 • Sterrenbeeld: 
  Niet bekend
 • Kleur:
  Blauw, groen en turkoois
 • Maand:
  Niet bekend
 • Chakra: 
  Keelchakra (5e) ter stimulering van communicatie. Reinigt en activeert alle chakra-s.
  alle chakra-s

Werking van Gem silica

Klachten verminderen Gem silica: 
Gem silica verlaagd stress gevoel en vermindert nerveusiteit. Hij werkt koortsverlagend, krampopheffend en ontstekingsremmend, bloeddruk verlagend, helpt bij verkoudheid, vochtophoping en diabetes. Gem silica verlicht over prikkelbaarheid en vermindert verdriet en schuldgevoel. De steen verzacht (pre)menstruatieklachten en darmklachten, Helpt bij fibromyalgie, artritis en artrose.

Eigenschappen bevorderen met Gem silica : 
Gem silica brengt enthousiasme, vrolijkheid en gevoel van saamhorigheid. Het werkt reinigend, verkoelend en hij versterkt het immuunsysteem. Gem silica heeft een positieve werking op het geheugen, de nieren, amandelen, schildklier, de productie van insuline, lever, longen en de ademhaling. De steen stimuleert de melkproductie bij borstvoeding. Gem silica versterkt de botten en reguleert de spijsvertering. Hij zorgt voor balans en innerlijk evenwicht. Gem silica werkt activerend en zet aan tot handelen. 

Toepassing van Gem silica:
 Gem silica wordt vaak ingezet voor het reinigen en activeren van chakra-s,  bij  meditatie kun je de steen in beide handen vasthouden of bij je in de buurt leggen. 

Gem silica harmoniseert met:
Gem silica harmoniseert met andere edelstenen zoals chrysocolla, turkoois, ajoiet, azuriet, chrysopaas en malachiet. Tevens kan hij goed samen met  de meeste leden van de kwartsfamilie, met name met fantoomchloriet en de Tibetaanse kwarts. Om de spirituele groei en helderziendheid te vergroten kun je gem silica het beste combineren met azeztuliet. In combinatie met alle stenen geeft gem silica emotionele heling en energie van vrede en mededogen.  

Helende kracht en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen
De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

 • Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium. 
 • Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
 • Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium. 

De overgrote meerderheid van de ruim vierduizend bekende mineralen worden gevormd uit de verbindingen van deze groep elementen. Elk ontstane mineraal heeft zijn kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn van groot belang voor de helende en geneeskrachtige werking op ons lichaam, onze ziel, ons verstand en onze geest. (bron: Michael Gienger)

Disclaimer: 
Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm 
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!
Artikel toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijking.

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. 

Ontwerp door Sterkmerk © 2021