Merliniet

Merliniet, ook wel dendriet opaal genoemd, helpt je om ondanks slechte ervaringen toch open te blijven staan voor de medemens en makkelijk om te benaderen. Hierdoor vergemakkelijkt hij het contact met anderen. Merliniet werkt beschermend en zuivert. Hij schenkt je vrolijkheid en optimisme. Merliniet maakt je levenslustig en helpt je om mooie dingen zoals kunst te waarderen. Hij versterkt je eigen creativiteit en originaliteit. Merliniet is de steen van de liefde en schenkt passie en helpt je (weer) te genieten van seksualiteit. 

 • Sterrenbeeld: 
  tweeling (22 mei - 21 juni), maagd (24 augustus - 22 september) 
 • Kleur: 
  wit, zwart, beige, geel
 • Maand: 
  juni, september
 • Chakra: 
  Merliniet werkt op de basischakra(1e), derde oogchakra(6e), kruinchakra(7e)
  kruinchakra (7e)

Werking van Merliniet

Klachten verminderen met Merliniet: 
Merliniet werkt over het algemeen goed tegen infecties, is koortsverlagend en heeft een heilzame werking op de bijnieren voor wat betreft de productie van insuline. Merliniet kan ook de symptomen van de ziekte van Parkinson vertragen. Merliniet helpt tegen verkoudheid en werkt tegen het hoesten dat veroorzaakt is door roken. 

Eigenschappen bevorderen met Merliniet: 
Merliniet bevordert het zelf genezende vermogen en werkt zuiverend. De steen heeft een positieve werking op het geheugen. Merliniet werkt ontslakkend en bevordert de lymfestroom en de uitscheiding. 

Toepassing van Merliniet: 
Merliniet kan op het lichaam of in de kleding gedragen worden of op een relevante plek neergelegd worden. Merliniet wordt gebruikt bij healing, meditatie, massage en edelsteentherapie.  Zeer geschikte steen om bij je te dragen wanneer je echt contact wenst te maken met anderen. 

Helende kracht en geneeskrachtige werking van edelstenen en mineralen
De aarde bestaat uit het overgrote deel uit (meer dan 95%) mineraalvormende elementen.

 • Metalen: aluminium, antimoon, beryllium, lood, calcium, chroom, ijzer, goud, kalium, koper, lithium, magnesium, mangaan, natrium, nikkel, zilver, titanium, vanadium, bismut, zink, tin en zirkonium. 
 • Niet-metalen: boor, chloor, fluor, koolstof, fosfor, zuurstof en zwavel.
 • Half-metalen: arsenicum, germanium, selenium, silicium en tellurium. 

De overgrote meerderheid van de ruim vierduizend bekende mineralen worden gevormd uit de verbindingen van deze groep elementen. Elk ontstane mineraal heeft zijn kenmerkende eigenschappen. Deze eigenschappen zijn van groot belang voor de helende en geneeskrachtige werking op ons lichaam, onze ziel, ons verstand en onze geest. (bron: Michael Gienger)

Disclaimer: 
Het is en blijft belangrijk altijd medische hulp te gebruiken waar deze nodig is
en hoewel we in deze site essentiële informatie proberen te delen die een ieders gezondheid enorm 
ten goede zou kunnen komen, toch is zij niet bedoeld om wie dan ook maar te stimuleren om medische hulp buiten te sluiten.
In tegendeel! Zoek bij klachten altijd eerst hulp bij uw arts!

         
Artikel toegevoegd aan verlanglijst
Artikel toegevoegd aan vergelijking.

Wij gebruiken cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek en winkelen bij ons voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. 

Ontwerp door Sterkmerk © 2021